BM Empowerment

Leer van gisteren, droom van morgen, groei vandaag!

Teamcoaching

Een goed functionerend team, waarin alle medewerkers met energie werken aan het gezamenlijke doel. Empowerment!
Dat is de droom van elke leidinggevende én het doel van de teamcoach. Lijkt deze droom een onbereikbaar ideaal? Vraag de teamcoach om samen het groepsproces te bekijken. Vanuit een meerzijdig partijdige houding kan de teamcoach de verschillende partijen weer met elkaar in gesprek brengen en de verschillen in team bespreekbaar maken. BM Empowerment maakt daarvoor gebruik van verschillende invalshoeken.

Proces Communication Model

Het Process Communication Model helpt je om effectiever en met meer energie samen te werken, elke dag weer. Je leert kenmerkend positief gedrag en stressgedrag bij jezelf en anderen herkennen en er effectief mee om te gaan. Zodat je weet wat werkt. Zo voorkom je misverstanden en stress. Ontstaat er begrip en dynamiek. En bereik je samen zoveel meer. Met Process Communication begrijp je:

  • wat jouw communicatievoorkeur is
  • wat je motiveert
  • hoe je voorkeuren van anderen herkent
  • wat voor stress zorgt
  • hoe je miscommunicatie omzet in effectief contact

Process Communication geeft niet alleen inzicht in gedrag, maar geeft je vooral concrete handvatten om het te voorspellen. Hierdoor kun je effectiever inspelen op gedrag, zodat je stress beter kunt managen, gerichter kunt motiveren en effectiever communiceert met je omgeving.

Geweldloos communiceren

Met behulp van geweldloos communiceren leren we om te communiceren over wat we echt zien, voelen en willen. Wanneer we in staat zijn om van daaruit een verzoek te doen aan de ander, zal dit leiden tot een gelijkwaardige communicatie. De vier elementen van Geweldloze Communicatie:

  1. Waarnemen zonder oordelen
  2. Gevoelens herkennen en uiten
  3. Erkennen van mijn behoefte
  4. Het verzoek aan de ander

(Geweldloos communiceren, 2014, Marshall B. Rosenberg)

Teamkompas

Het teamkompas gaat uit van vier kompaspunten waarop coaching in een team nodig kan zijn. De vier kompaspunten focus, route, drive en verbondenheid zorgen er samen voor dat een team goed functioneert en met energie werkt aan een gezamenlijk doel.
(Navigeer je team naar succes, 2010, Rupert Spijkerman & Bregje Spijkerman)

Heeft u vragen of opmerkingen over teamcoaching?

Neem contact op met BM Empowerment via het contactformulier.

© bm-empowerment.nl algemene voorwaarden links